Gör hemmet större med rätt sorts lampor

lampa

Belysning och lampor det finns det en hel del tips kring. Dock handlar de flesta tips om hur många lampor du ska ha. Det finns dock bra mycket mer tips att ta till sig när det gäller lampor, som att få ditt hem att se större ut än vad det är, med hjälp av dem! Genom att placera dem rätt, så kan du skapa en illusion. Du som vill hitta lampor att köpa, du kan kolla in www.lamp24.se. Sedan kan du ta till dig våra tips hur du ska placera dem.

Få till en bra spridning av ljuset

Första tipset är att du ska inte bara ha en enda ljuskälla i mitten av rummet. Det räcker alltså inte att bara ha en enda taklampa över ditt soffbord. Den ger för lite ljus till rummet. Det är smartare att se till att använda dig av flera utspridda ljuskällor runt i rummet.

En bra modell av lampa, det är pendellampan. Perfekt för dig som inte har så många kvadratmeter att använda dig av. Du kan då satsa på att ha långa och smala möbler samt höga golvhyllor så väl som att satsa på att hänga en grupp med pendellampor från ett väl valt ställe i taket. Då betonar du höjden på rummet, snarare än den lilla golvytan.

Mix av olika ljusstyrkor

Ett annat tips vi gärna ger, det är att du ska se till att mixa olika ljusstyrkor. Ett sätt att göra det på, det är att ha dimmer. Då kan du med en enda lampa få olika ljusstyrkor. Just detta att ha olika ljusstyrkor gör att du kan förstora ett rum på ett enkelt sätt. Du kan till exempel ha en eller flera taklampor över bordet, samt mixa det med en tavla på väggen som du belyser med en spot, som har en dimmer. 

Se även till att lysa upp dina mörka hörn i ditt hem. Dessa finns oftast runt hyllor, garderober, skåp, köksbänkar och så vidare. Se till att placera in bra lampor här. Det kan till exempel vara en snygg golvlampa med uplights.

Fler bra belysningstips

Det kan vara smart att belysa ställen som inte annars är vanliga att belysa. Du kan satsa på att ha en snygg ljusslinga, eller led list bakom din tv, eller längst upp på din bokhylla. Det är även snyggt att sätta ut en golvlampa på ena sida rum och en spegel på andra sidan. Det gör då även att rummet ser större ut, eftersom ljuset reflekteras mot glas och speglar.

Om du har föremål som du vill ska synas på bra sätt, så se till då att välja bra lampor för att belysa dem. Det kan vara spottar som du riktar mot dem till exempel. Om du har snygga växter på golvet, se till då att ha till exempel en golvlampa som kan lysa upp dem samt bakom dem.

Om du vill satsa på flera olika sorters lampor, för att göra ditt hem större, kolla då in lamp24!