10 olika sminktips

Är du sugen på att se lite mer pigg och fräsch ut men är osäker på hur du kan trolla fram det med smink? Det finns många enkla sminktips för nybörjare som får din sminkning att se välgjord och fin ut. Att sminka sig behöver inte vara svårt. Här har vi samlat 10 enkla tips för dig som gör att du lyckas med en snygg sminkning och som gör dig till en ny människa! Använd concealer, rouge, highlighter och contouring. Vi tar det steg för steg.

1, Primer

Börja alltid med en primer. Ge huden extra lyster genom att använda en primer med skimmer i innan du applicerar din foundation.

2, Ljusreflekterande concealer

Använd gärna en concealer som både täcker och reflekterar ljus. Perfekt när du vill gömma dina ringar under ögonen. 

3, Runt ögat

Ett säkert tips är att Istället för att bara applicera concealer under ögat så lägg den runt hela ögat. Huden runt ögat är tunn och röda och blå nyanser lyser lätt genom. Om du istället lägger concealer runt ögat får du genast en fräschare look.

4, Bryt linjen

Målar du concealern längst de linjer som finns under ögat förstärks de, applicera därför concealern så att den bryter linjen. Då får du bäst resultat.

5, Röda näsvingar

Jämna ut de röda näsvingarna. På vintern får vi nästan alltid röda näsvingar, passa på att trolla bort dem när du har concealern framme. Tunt lager runt näsvingarna.

6, Välj rouge före puder

Ta en cremerouge istället för puder. Det kommer mer att smälta in i huden istället för att lägga sig på huden. Detta ger ett mer naturligt intryck och skapar en bättre lyster.

7, Highlighter

Har du använt dig av tips nummer 1 och applicerat en primer med lyster i behöver du inte använda highligher. De fyller nämligen båda samma funktion. Har du inte använt en primer med lyster i så kan en highlighter ge huden lite extra skimmer. Tänk då på att applicera highlightern i ett C som börjar ovanför ögonbrynen och går ner mot kindbenen.

8, Concealer

Rama in dina läppar med concealer. Följ läpparnas naturliga form.

9, Forma dina ögonbryn

En ögonbrynspenna är ett måste. Måla dina ögonbryn så lyfter du hela ansiktet. 

10, Avslutande ögonborstning

Avsluta din sminkning med att borsta ögonbrynen uppåt och utåt med ögonbrynsgel. Om du får riktningen att gå uppåt och utåt öppnar det upp ansiktet. Du kan göra dina ögonbryn tjockare med ögonbrynsgel.

Extra tips

Vill du fuska fram lite färg i ansiktet kan du använda dig av ett puder i en aningen mörkare nyans än det du vanligtvis har. Applicera det då där solens strålar skulle träffa ditt ansikte, det vill säga, kindben, näsa och haka. Naturligtvis finns det fler och andra tips men följer du ovanstående tips och gör det ofta blir du dessutom bättre och bättre och till slut kommer du vara ett riktigt fullblodsproffs på sminkning.